intuitief tekenenintuïtief tekenen. 

lessenserie van 10 keer.

Je kunt in deze cursus elk moment instappen! Het hele cursusjaar door. In de schoolvakanties zijn we gesloten.

Hoe werkt het? Je kunt met een 10-keer-kaart een cursus van 10 keer volgen.
Er zijn verschillende thema’s die we aanbieden.
In overleg volg je je eigen idee in techniek en onderwerp naar keuze binnen die 10 keer. De kaart kan binnen 12 keer keer gevolgd worden.
Zo kun je makkelijk een paar keer missen als je een keer niet kunt.
Als je door wilt gaan, zijn er binnen deze thema’s zoveel mogelijkheden, dat je steeds verder kunt ontwikkelen. Ook het hele cursusjaar door.
En wanneer jij het meeste tijd hebt voor jezelf.
Met natuurlijk alle ruimte voor eigen projecten!
Wij zijn ervoor om je hierin te begeleiden.

Wanneer? Dinsdag van 10.00-12.00 uur. Of in overleg. Sommige cursussen kunnen door de kleine groepen en persoonlijke projecten prima bij elkaar werken.
Er kan dan gekozen worden voor een woensdagmiddag van 13.00-15.00 uur, een woensdagavond van 19.00-21.00 uur of een vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur.

Kosten:

De kosten voor een 10-keer-kaart zijn € 225,-
De kosten voor 5-keer-kaart zijn € 120,-
Een losse les kost € 25,-

Met intuïtief tekenen komen verschillende onderwerpen komen aan bod. Tekenen is een mooie manier om jezelf beter te leren kennen. Het is zelf ook heerlijk om gedachten en gevoelens om te zetten in kleuren, vormen en lijnen. ‘t Voelt ontspannend, en vooral stromend om met creativiteit bezig te zijn. Niet speciaal om het resultaat, soms ook graag even niet!..maar het hele proces van maken en deze ervaringen alleen al geven deze voldoening. Naast een opleiding van docent van beeldende Kunst en vormgeving is er een specialisatie bij de CIVAS creatieve therapie behaald en wordt er regelmatig een workshop gevolgd die zelf ook nieuwe (tekentaal) inspiraties geven.

Tekenen is een manier van communiceren waar woorden vaak te kort schieten. En in een tekening kan er van alles, want fantasie is eindeloos. Door tekenen, schilderen en soms 3D werk maken kan voor deze cursus volwassenen (en individueel op afspraak voor zowel volwassen als kinderen) zich op non-verbale wijze uiten. Je laat op deze manier, op dat moment zien wat je eigenlijk voelt, wie je wilt zijn. Intuïtief tekenen is speels, uniek, eigenwijs, verrassend en iedereen kan meedoen. Tekenen is meer…dan alleen wat je op het eerste oog ziet!…

Welke onderwerpen zijn er zoal?..
– mandalatekenen, kindertekeningen lezen, sprookjes en hun betekenis, bloemen en dieren en symboliek, numerologie en betekenissen, een geboortemandala maken, je levensboom tekenen, tekenen op muziek, meditatief tekenen, droomtekenen..
Stijlinspiraties van kunstenaars die hun gevoelsleven in hun werk laten zien als Miro, Hudertwasser, Kandinsky, Keith Haring, Paul Klee…

Materialen en technieken die je gebruikt en waar je mee gaat experimenteren zijn onder andere: kleurpotloden, glansverf, ecoline of aquatinten, markers, collagetechnieken, stempelen, druktechnieken, werken met Oost-Indische inkten…

In de schoolvakanties zijn we gesloten.

Aanmelden kan via het formulier onderaan de pagina.

Naam
Adres
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer
E-mailadres
Je bericht

Vermeld alsjeblieft de titel van deze cursus in je bericht!